Σπείρα διαρρηκτών, η οποία είχε ρημάξει σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται πλέον στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί δύο Σέρβοι κι ένας Έλληνας, οι οποίοι φαίνεται ότι κατά το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο είχαν διαπράξει συνολικά 39 διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λεία τους περιλαμβάνει 12.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και κοσμήματα, η αξία των οποίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παθόντων, ανέρχεται σε 40.000 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως οι δράστες επέλεγαν ανασφάλιστες πόρτες, τις οποίες παραβίαζαν με πλαστικές κάρτες, ενώ τρύπωναν συνήθως κατά τις νυχτερινές ώρες και επέλεγαν κυρίως διαμερίσματα.

Οι συλληφθέντες είχαν «οργώσει» ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι διαρρήξεις-κλοπές που τους καταλογίζονται κατανέμονται ως εξής: εννέα στα Γιαννιτσά, από επτά στην Ξάνθη και την Καβάλα, έξι στις Σέρρες, από τρεις σε Θεσσαλονίκη, Έδεσσα και Ημαθία, και μία στη Σκύδρα Πέλλας.

Οι Αρχές κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη τους μετά την τελευταία διάρρηξη, τα ξημερώματα της Κυριακής στην Καβάλα, η οποία αποδείχθηκε μοιραία, καθώς λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε Ι.Χ. αυτοκίνητο ενώ κινούνταν σε επαρχιακό δρόμο της Ξάνθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή τους οι δράστες είχαν κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και μικρό χρηματικό ποσό, τα οποία εκτιμάται ότι είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης