Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 7χρονου που τραυματίστηκε από σκάφος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 10:56
Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 7χρονου που τραυματίστηκε από σκάφος
Σταθερή αλλά κρίσιμη εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας του 7χρονου, που φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ακυβέρνητο σκάφος, στο Τσιλιβί.

Σήμερα συμπληρώνονται πέντε ημέρες νοσηλείας του στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου και 72 ώρες από την υποβολή του σε σοβαρή νευροχειρουργική επέμβαση.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι γιατροί θα επιχειρούσαν να διαπιστώσουν τις πρώτες αντιδράσεις του εγκεφάλου διακόπτοντας την αγωγή που του χορηγούσαν. Παρότι συγκρατημένα αισιόδοξοι, συνεκτίμησαν την κλινική και μετεγχειρητική πορεία του, και αποφάσισαν να το επιχειρήσουν σε τρια 24ωρα. Μέχρι τότε θα εξακολουθήσει να λαμβάνει την αγωγή που απαιτείται.

Σε επικοινωνία που είχε το imerazante.gr με τον Διευθυντή Εντατικολόγο Παίδων του Νοσοκομείου, ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε «O επτάχρονος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση και πάντα σε καταστολή στη ΜΕΘ. Παρά τον αρχικό σχεδιασμό μας, να διακοπεί η χορηγούμενη αγωγή για το εγκεφαλικό οίδημα που αναπτύχθηκε, αποφασίστηκε, συνεκτιμώντας τα μέχρι στιγμής στοιχεία, να συνεχιστεί κανονικά και να επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο σε τρια 24ωρα. Ακολούθως θα ελέγξουμε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου οπότε θα έχουμε και μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει κάτι από όσα έχουμε ανακοινώσει. Έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς, τους οποίους και ενημερώνουμε. Εξακολουθούμε να κάνουμε όσα έχουμε υποχρέωση σαν ιατροί, συγκρατημένα αισιόδοξοι και με λίγη τύχη μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 11:02