Ανησυχία προκάλεσε η περίπτωση ενός 10χρονου παιδιού από την Ηλεία που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου. Το ανήλικο φέρεται να νόσησε στο παρελθόν από κορωνοϊό και στη συνέχεια εμφάνισε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση του 10χρονου είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή, με τους γιατρούς να παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία της υγείας του. Ο 10χρονος νόσησε από κορωνοϊό παρουσιάζοντας  ήπια συμπτώματα, όμως στη συνέχεια εμφάνισε θέμα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ΜΕΘ στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του ανήλικου είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό τον περασμένο μήνα. Ο ανήλικος αρχικά δεν εμφάνισε συμπτώματα, ενώ τα τεστ στα οποία υπεβλήθη ήταν αρνητικά. Ωστόσο, αργότερα, όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα και παρά τα αρνητικά τεστ, οι γονείς του πήραν την απόφαση να μεταφέρουν τον 10χρονο στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για κρούσμα Καβασάκι, καθώς τα συμπτώματα παρέπεμπαν στη νόσο. «Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, θα έλεγα ίσως είναι και το πρώτο πανελλαδικά που συμβαίνει, που δημιούργησε αυτή την επιπλοκή. Γίνεται το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν» δήλωσε χθες στο OPEΝ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης