Με ολοκαύτωμα απειλήθηκαν περίπου 2.000 μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό που έχει στηθεί στην περιοχή Έξω Αγιά στην Πάτρα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά αργά χθες το απόγευμα, που έκαψε 50 παραπήγματα.

Στην περιοχή έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, που στις 22:30, μετά από τέσσερεις ώρες, κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετανάστες κάνουν λόγο για έκρηξη φιάλης υγραερίου, ενώ κάτοικοι που μένουν κοντά στον καταυλισμό αναφέρουν ότι αρχικά άκουσαν ισχυρό θόρυβο και μετά είδαν τις φλόγες να έχουν ζώσει τα παραπήγματα από χαρτόνια που έχουν κατασκευάσει οι μετανάστες. Πρόκειται κυρίως για Κούρδους, Αλβανούς και Παλαιστινίους, που περιμένουν ακόμη και μήνες για να βρουν τρόπο να φύγουν από την Πάτρα και να περάσουν απέναντι, στην Ιταλία, με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.  

Στον καταυλισμό υπήρχαν δεκάδες φιάλες υγραερίου και ξυλόσομπες, οι μοναδικές πηγές θέρμανσης για τους μετανάστες, τα οποία όμως χρειάστηκε να απομακρυνθούν από του πυροσβέστες, προκειμένου να αποφευχθεί νέα έκρηξη.

«Αν η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί το βράδυ, τότε θα θρηνούσαμε πολλά θύματα» σχολιάζει χαρακτηριστικά στη zougla.gr ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, όπου συζητήθηκαν τα γενικότερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των μεταναστών.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπυρίδων απέρριψε το σενάριο του εμπρησμού και δήλωσε ότι «η πυρκαγιά που κατέστρεψε χθες το βράδυ μεγάλο μέρος του παράνομου καταυλισμού των μεταναστών, έθεσε σε κίνδυνο τους ιδίους, τους κατοίκους της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και την πόλη της Πάτρας».

«Ξεκινώντας από τις βραχυπρόθεσμες δράσεις όπως τα μέτρα αστυνόμευσης στην περιοχή του καταυλισμού και στο λιμάνι, καθώς και η φιλοξενία των μεταναστών, σε συνεννόηση πάντα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της πολιτείας για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας υλοποιείται όπως έχει ήδη ανακοινωθεί», επισήμανε ο κ. Σπυρίδων.  

(Πρώτη καταχώρηση: 21 Ιανουαρίου, 23:51)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης