Το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής σταματά από σήμερα τα μαθητικά δρομολόγια στο νομό και χιλιάδες μαθητές μένουν στο δρόμο, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν από και προς τις σχολικές τους μονάδες.

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής από σήμερα σταματά κάθε μαθητικό δρομολόγιο, καθώς το ελληνικό Δημόσιο οφείλει στο ΚΤΕΛ αμοιβές από τον Ιανουάριο 2015, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ανεξήγητη η στάση του Δημοσίου» επισημαίνει το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής «τη στιγμή που στα υπόλοιπα ΚΤΕΛ όλης της χώρας που εκτελούν μαθητικά δρομολόγια έχει καταβληθεί η αμοιβή τους για το χρονικό διάστημα μέχρι τον Ιούνιο του 2015».

Όπως αποκαλύπτει το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής όλο αυτό το διάστημα στήριξε τη μεταφορά των μαθητών με ίδιους πόρους, τακτική που δεν μπορεί ωστόσο να συνεχίσει, αφού η Α.Ε. αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ολόκληρου του νομού.

«Αφού πρώτα εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο ανοχής και υπομονής και επειδή δεν έχουμε πλέον την οικονομική δυνατότητα στήριξη του κοινωνικού έργου μεταφοράς μαθητών, λάβαμε απόφαση […] να διακόψουμε την μεταφορά των μαθητών μέχρις ότου το ελληνικό δημόσιο ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του απέναντί μας» καταλήγει το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: halkidikinews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης