Σταμάτησαν τον εργολάβο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 10:57
Σταμάτησαν τον εργολάβο
Την Τρίτη το μεσημέρι, κάτοικοι της οδού Σβορώνου μπήκαν μπροστά στα μηχανήματα του εργολάβου που κατασκευάζει τα πεζοδρόμια του Δήμου Κατερίνης και σταμάτησαν τις εργασίες. Αιτία της παρέμβασής τους ήταν μια μετατροπή στο πλάτος των πεζοδρομίων, η οποία κατά την άποψη των κατοίκων έγινε αυθαίρετα και την «τελευταία στιγμή», χωρίς αυτό να προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ενώ είχαν ολοκληρωθεί όλες οι προεργασίες για την τοποθέτηση των κρασπέδων σε μία λογική ευθεία, όπως προέβλεπαν τα σχέδια, ξαφνικά, μετά από την πάροδο Προύσσης, το πλάτος των πεζοδρομίων άλλαζε.
Έτσι όμως αλλάζει ελαφρά και η πορεία του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.
Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάλεσαν τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θ. Λιακόπουλο αλλά και τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου Ν. Ξανθόπουλο και ζήτησαν να δουν τα σχέδια της κατασκευής.

Μετά από έντονη συζήτηση, στη μέση του δρόμου, μεταξύ των πολιτών και των εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής, ο δικηγόρος των πολιτών, κ. Ζουμπουλίδης, προσκόμισε αντίγραφο του σχεδίου από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, το οποίο τελικά φαίνεται να δικαιώνει τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Στο αντίγραφο του τοπογραφικού φαίνεται καθαρά ότι τα κράσπεδα πρέπει να βρίσκονται σε μία ευθεία. Αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής θα ήταν η διαφορά στο πλάτος των πεζοδρομίων, η οποία κατά την άποψη των κατοίκων θα εξυπηρετούσε τους καταστηματάρχες για την άνετη τοποθέτηση των εμπορευμάτων τους στο πεζοδρόμιο, βέβαια πάντα σε βάρος των πεζών. Ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, κ. Ξανθόπουλος, υποσχέθηκε στους πολίτες να μετρήσει αύριο ο ίδιος το σημείο, κι αν χρειαστεί, ανέφερε, ο εργολάβος οφείλει να διορθώσει το τυχόν λάθος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 11:07