«Σταματούν οι οικονομικές ενισχύσεις μέχρι να δημιουργηθεί μητρώο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 21:29
«Σταματούν οι οικονομικές ενισχύσεις μέχρι να δημιουργηθεί μητρώο»

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των επιχορηγήσεων προς τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους τοπικούς φορείς των νησιών του Αιγαίου, με βασική επιδίωξη τη διαφάνεια, η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Ελπίδα Τσουρή, αποφάσισε την αναστολή κάθε είδους οικονομικής ενίσχυσης και παροχής επιχορηγήσεων από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μετά την πρόσφατη απόφαση της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας για δημιουργία Μητρώου Φορέων, στο οποίο θα μπορούν να εγγραφούν οι μη κερδοσκοπικοί φορείς, η σχετική εγγραφή στο μητρώο, θα αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου να υποβληθεί αίτημα για επιχορήγηση.

Το Μητρώο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος δημόσιος έλεγχος για διαδικασίες αξιολόγησης. Με αυτό τον τρόπο θα είναι προσβάσιμες στο κοινό, πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των φορέων που επιχορηγούνται, τη δράση για την οποία δίνεται η επιχορήγηση και το χρηματικό ποσό.

Επίσης, τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τον αριθμό και το είδος των αιτημάτων, το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων και τα συμπεράσματα από την πορεία εφαρμογής της νέας διαδικασίας επιχορηγήσεων.

Στη παρούσα φάση οριστικοποιούνται οι προδιαγραφές λειτουργίας του Μητρώου, που αφορούν τις διαδικασίες εγγραφής των Φορέων, της υποβολής και αξιολόγησης αιτημάτων και ελέγχου.

Η έναρξη λειτουργίας του Μητρώου, καθώς και οι σχετικοί κανόνες-οδηγίες λειτουργίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 21:29