Στάση εργασίας γιατρών και φαρμακοποιών - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016, 07:36
Στάση εργασίας γιατρών και φαρμακοποιών - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη
Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τα φαρμακεία της πόλης θα μείνουν κλειστά από τις 11.00 έως τις 14.00. Από τη μεριά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) καλεί τα μέλη του να μη χειρουργήσουν, να μην εξετάσουν ασθενείς και να μην ανοίξουν τα ιατρεία τους από τις 11.00 έως τις 15.00, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία.

«Η αντίδραση φέρνει αποτελέσματα και ήδη προβλέφθηκε στο σχέδιο του ασφαλιστικού νόμου η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, που περιλαμβανόταν αρχικά. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς και καθώς όλη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, οι πιο αδρανείς θα έχουν τις περισσότερες απώλειες και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις. Μέχρι σήμερα οι πιο αδρανείς είμαστε εμείς οι γιατροί. Οι στόχοι μας απαιτούν προσπάθεια απ΄ όλους και δράσεις που γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς δικαίως αντιπαθούμε. Αύριο (Σήμερα) θα πρέπει να διαδηλώσουμε όλοι στις 12.00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΙΣΘ.

Στην κινητοποίηση στον Λευκό Πύργο θα συμμετάσχουν επίσης ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016, 07:50