Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και αύριο από τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες.
Τα λεωφορεία τις ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 11:00 έως τις 15:30, τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο έχουν εξαγγείλει 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα, σήμερα το κίνημα «δεν πληρώνω», μπλόκαρε ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Μετρό, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, από το βήμα της βουλής μίλησε για την αντικοινωνική αντίληψη των «τζαμπατζήδων», σύμφωνα με την οποία «δεν πληρώνω εγώ, ώστε κάθε άλλος Έλληνας να πληρώσει για μένα».

Ειδικά για τις αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων, ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι πριν από λίγα χρόνια έγινε αύξηση από 0,45 σε 1 ευρώ, περίπου 120%. Σήμερα οι αυξήσεις είναι 33% με 40%. Το κόμιστρο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας είναι το φθηνότερο σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας, όπου στις πρωτεύουσες των νομών, κατά μέσο όρο το κόμιστρο για τις αστικές συγκοινωνίες είναι στο 1,50 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης