Στάσεις εργασίας προαναγγέλλουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 16:45
Στάσεις εργασίας προαναγγέλλουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Ωριαίες στάσεις εργασίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου και για μία εβδομάδα αναμένεται να εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΚΕ) σε ένδειξη απογοήτευσης και διαμαρτυρίας, καθώς, όπως τονίζουν, «τα τελευταία χρόνια υπερβάλλουν εαυτούς για το καλό της χώρας, όμως η πολιτεία τούς αγνοεί επιδεικτικά».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ελεγκτές καλούν την κυβέρνηση να κάνει επιτέλους μεταρρύθμιση με τη δημιουργία Παρόχου Εναέριας Κυκλοφορίας.

«Απαιτούμε τα χρήματα της εναέριας κυκλοφορίας, που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρείες μέσω του ευρωπαϊκού οργανισμού Eurocontrol, να διατίθενται αποκλειστικά για τους σκοπούς που τα πληρώνουν, όπως προβλέπει η διαφάνεια και η ευρωπαϊκή νομιμότητα (αγορά συστημάτων, εκπαιδεύσεις, μισθοδοσίες, συνταξιοδοτικά κ.λπ.)» σημειώνουν.

Στην πολυσέλιδη ανακοίνωσή τους που εστάλη -μεταξύ άλλων- και στον πρωθυπουργό, η Ένωση αναφέρεται εκτενώς σε περιστατικά κόπωσης ελεγκτών που προέρχονται από υπερβολική εργασία, καθώς «δεν παίρνουν άδειες και δουλεύουν κομμένα ρεπό».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 16:45