Σε εξέλιξη είναι νέα εστία πυρκαγιάς στην περιοχή Νύμφι στη Μάνη, σύμφωνα με δήλωση του βουλευτού Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος βρέθηκε με κλιμάκιο του κόμματος στις περιοχές που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα. «Πλέον ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες και στη συνέχεια πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» υπογραμμίζει.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ζητά να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της πυρκαγιάς ενώ αφήνει αιχμές για το πως ξεκίνησε. «Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Μάνη στην περιοχή του Κοτρώνα και την περιοχή του Σκουταρίου δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους» τονίζει και προσθέτει πως επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με τον οποίο και συμφώνησαν να καταβληθεί έκτακτη οικονομική στήριξη στους πληγέντες κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το εάν υπήρξε ολιγωρία από την κρατική μηχανή, όπως αναφέρθηκε από μερίδα μέσων ενημέρωσης, ο κ. Αραχωβίτης τονίζει «κατά την επιτόπια επίσκεψή μου στην πληγείσα περιοχή μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας ενημερώθηκα για το μέγεθος της καταστροφής το οποίο διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι. Ενημερωθήκαμε εκτενώς για το έργο και τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον διοικητή Νοτίου Ελλάδος υποστράτηγο κ. Ματθαιόπουλο, τον διοικητή Πελοποννήσου κ Λαρέζο, τον διοικητή της ΕΜΑΚ κ. Κολοκούρη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου» λέει και συμπληρώνει «από το Σάββατο και την Κυριακή στην περιοχή βρίσκεται και συντονίζει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασιλειάδης με τον οποίο είχαμε τακτική επικοινωνία. Επίσης τακτική επικοινωνία υπήρχε με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Καπέλιο και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Καπάκη.

Προσωπικό ενδιαφέρον για την επιχείρηση έδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας με τον οποίον επικοινωνούσαμε καθόλη τη διάρκεια της εξέλιξης της φωτιάς».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος για την προστασία των ανθρώπινων ζωών που υπερασπίστηκαν κατά προτεραιότητα με απόλυτη επιτυχία αλλά και την προστασία της περιουσίας των πολιτών που επετεύχθη σε ένα βαθμό κάτω από τις πρωτοφανείς συνθήκες καύσωνα και περιόρισαν τις απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το μέγεθος της επιχείρησης στις φλεγόμενες περιοχές και αν υποστηρίχτηκαν από εναέρια μέσα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «στην περιοχή επιχειρούσαν 150 άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος με πάνω από 35 οχήματα από πολλές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Ακόμα επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη τύπου PZL, δύο ελικόπτερα τύπου CHINOOK και δύο αεροσκάφη τύπου KANADER. Ωστόσο οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή με το ιδιαίτερο ανάγλυφο της Μάνης ήταν τέτοιες που δεν κατέστη δυνατόν να περιοριστεί η καταστροφή» υπογράμμισε.

Ο κ. Αραχωβίτης εξήρε τη συνεισφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Ανατολικής Μάνης, αλλά κυρίως των κατοίκων που προασπίστηκαν με κάθε μέσο την περιουσία τους.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών τόσο κατά την ημέρα του Σαββάτου όσο και κατά την επόμενη ημέρα την Κυριακή. Η συχνή επανάληψη του φαινομένου των πυρκαγιών στο μανιάτικο τοπίο δεν συνιστά πλέον σύμπτωση» καταλήγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης