Την οριστική απόλυση καθηγητή μαιευτικής γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή της μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής του περιφερειακού πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Πάτρα σηματοδοτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επικύρωσε την πειθαρχική ποινή που του είχε επιβληθεί.

Ο καθηγητής ο οποίος αντιμετώπιζε σειρά πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων αφού φέρεται να είχε αναθέσει σε απόφοιτο της Ιατρικής χωρίς να έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος όχι μόνο να συνταγογραφεί φάρμακα αλλά να κάνει και …. εξειδικευμένες (!) εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνεργάτης του γιατρού είχε αναλάβει στο ιδιωτικό ιατρείο του, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα την πλήρη ιατρική παρακολούθηση γυναικών με προβλήματα υπογονιμότητας και προχωρούσε μάλιστα σε ιατρικές πράξεις, όπως σπερματεγχύσεις, υπερηχογραφήματα, διαγνωστική διερεύνηση. Παράλληλα, καθόριζε τη θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή τους γράφοντας συνταγές, στις οποίες επειδή ο ίδιος δεν είχε δικαίωμα υπογραφής χρησιμοποιούσε τα ονόματα άλλων γιατρών του νοσοκομείου.

Από τις πλαστές αυτές συνταγές φέρονται να ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά Ταμεία με το ποσό των 431.152 ευρώ, το οποίο και φαίνεται να έβαλε στην τσέπη ο γιατρός. Στις συνταγές φρόντιζε δε να προχωρά σε διαγνώσεις για παθήσεις που απαιτούσαν πανάκριβα φάρμακα ή ήταν ανύπαρκτες.

Μάλιστα, παρακρατούσε τα βιβλιάρια των ασθενών-πελατών λέγοντας τους ότι το κάνει για να τους εξυπηρετήσει. Έτσι, τους έδινε αμέσως τα φάρμακα τους, ενώ εκείνος έπαιρνε τα σύνολο των φαρμάκων που ήταν συνταγογραφημένα και τα επιπλέον φάρμακα που είχε γράψει στις συνταγές τα εμπορευόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ πως ο βοηθός του έκανε το διδακτορικό του ενώ εξέδωσε ψευδή βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία υπηρετούσε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ως «επιστημονικώς συνεργάτης, λόγω αναγκαιότητας του κλινικού μέρους της διατριβής του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης