Την ώρα που το ενδιαφέρον στρέφεται στην κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, προστίθεται ακόμη μία αρνητική απόφαση του ΣτΕ στη βροχή αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών καναλιών.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών AΝΤΕΝΝΑ, MEGA Channel, ΑLPHA, ΣΚΑΪ και STAR καθώς και των τηλεοπτικών εταιρειών ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και της εταιρείας του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία έχει τεθεί ωστόσο εκτός διαδικασίας λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι επικυρώνονται οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στην πρώτη φάση του επίμαχου διαγωνισμού αδειοδότησης. Με άλλα λόγια επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό (πρώτη φάση) χορήγησης αδειών.

Το σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο αναμένεται να δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα, καθώς το πρωί δημοσιεύτηκε μόνο το διατακτικό μέρος αυτής.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε πάντως δεκτές 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, αλλά και επιλαχούσες εταιρείες στρέφονταν η μία κατά της άλλης για την έξοδό τους από την όλη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 28 παρεμβάσεις που έγιναν δεκτές δεν επηρεάζουν, ωστόσο, την απόρριψη από το ΣτΕ των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης