Απροσπέλαστη για jet ski, flyboard και σκάφη αναψυχής, θα είναι, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η φημισμένη παραλία Πλατύς Γιαλός Μυκόνου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην ασφάλεια των λουομένων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ανάστειλαν την απόφαση του λιμενάρχη Μυκόνου με την οποία ανανεώθηκε η έγκριση εκμίσθωσης ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής (jet ski, flyboard κ.λπ.) στη ιδιαίτερα τουριστική παραλία του Πλατύ Γιαλού  στη Μύκονο, μετά από προσφυγή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδα στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ έκρινε  ότι «υφίστανται  λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την μετακίνηση της δραστηριότητας εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής» σε άλλο σημείο εκτός της παραλίας του Πλατύ Γιαλού και οι οποίοι «επιβάλλουν να εξασφαλιστεί η  παύση της δραστηριότητας της εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην παραλία Πλατύς Γιαλός».

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, οι λόγοι που προβάλλονται από την ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι «προδήλως βάσιμοι» ενώ αντίθετα η οικονομική ζημία της εταιρείας που διαχειρίζεται τα μέσα θαλάσσιας αναψυχής  είναι επανορθώσιμη, «σταθμιζόμενη με την βλάβη της ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία συνίσταται στον κίνδυνο ασφάλειας των λουομένων πελατών της».

Εξάλλου, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας,  δεν εμποδίζεται η επαγγελματική δραστηριότητα του επιχειρηματία ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε άλλο θαλάσσιο χώρο (Μεγάλη Άμμος). Η απόφαση ισχύει έως ότου κριθεί η κύρια αίτηση ακύρωσης που έχει κατατεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με άλλη  απόφασή του το ΣτΕ ενέκρινε πάντως την  τοποθέτηση ιδιωτικής πλωτής  εξέδρα,  προκειμένου να προσδένουν σκάφη αναψυχής στην θαλάσσια περιοχή Αλεομάνδρα- Cavo Glyfadi της Μυκόνου, μετά από αίτηση που κατέθεσε η διευθύνουσα μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης