Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, συγκαλεί εκτάκτως αύριο το μεσημέρι τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, προκειμένου να τα ενημερώσει για τον σκοπό της επίσκεψής του στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την Τρίτη, 5 Απριλίου 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πικραμμένος κατά την αυριανή Ολομέλεια του ΣτΕ θα αναφέρει ότι η Βουλή έχει το βάρος της νομοθετικής αρμοδιότητας και πρέπει να ενημερώνεται από τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων για την οργάνωση και λειτουργία της Δικαιοσύνης και τα προβλήματα, που αυτή αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πικραμμένος θα αναφέρει ότι η επίσκεψη στη Βουλή ανάγεται στις καλές σχέσεις των δύο εξουσιών και στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης.

Επίσης, δεν θα κρύψει ο πρόεδρος του ΣτΕ, ότι είναι «ατυχής» η διατύπωση της σχετικής διάταξης του κανονισμού της Βουλής για την κλήση των πρόεδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στο Κοινοβούλιο και πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να αναδιατυπωθεί.

Πάντως, σύμβουλοι Επικρατείας είναι έντονα ενοχλημένοι, καθώς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προσπαθούν να «ρίξουν λάδι» στις ήδη τεταμένες σχέσεις Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, αναμεταδίδοντας, τουλάχιστον λανθασμένα, ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας συγκαλεί την Ολομέλεια, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα μεταβεί, ή όχι, ο κ. Πικραμμένος στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης