Στελέχωση του Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ζητούν δήμαρχοι της περιοχής

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 15:39
Στελέχωση του Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ζητούν δήμαρχοι της περιοχής
Την άμεση στελέχωση του Ογκολογικού Τμήματος της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, με δύο εξιδεικευμένους γιατρούς, ζητούν, με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, δώδεκα δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας. Στην ανοικτή επιστολή τους επισημαίνουν ότι «λόγω της υποστελέχωσης το Ογκολογικό Τμήμα, που ιδρύθηκε το 2011 με δύο γιατρούς, εδώ και έξι μήνες υπολειτουργεί μόνο με μια επικουρική ογκολόγο γιατρό». Οι δήμαρχοι επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου όπου οι καρκινοπαθείς πραγματοποιούν χημειοθεραπείες, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ασθενών, χρειάζεται να υποστηριχθεί επικουρικά από πρόσθετο προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες ανάγκες. Επισημαίνουν, επίσης, ότι η κοντινότερη αντικαρκινική μονάδα δημόσιου, ή ιδιωτικού χαρακτήρα, για τις χημειοθεραπείες των ασθενών, βρίσκεται τουλάχιστον 140 χιλιόμετρα μακριά από το «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας, δηλαδή στην Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, ή τη Λάρισα. Εκτός από την προκήρυξη των θέσεων δύο ογκολόγων ζητούν, ακόμα, «την πρόσληψη επικουρικού γιατρού, για την άμεση κάλυψη των επειγουσών αναγκών του Ογκολογικού Τμήματος».

Υπενθυμίζεται, ότι σε μικρό διάστημα από σήμερα θα παραδοθεί η υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου με προδιαγραφές να στεγάσει την λειτουργία Ογκολογικής Κλινικής. Οι δώδεκα δήμαρχοι ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, να προβλεφθούν στο νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου «τέσσερις οργανικές θέσεις ογκολόγων, για τη θεραπεία των αυξημένων αναγκών της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και η λειτουργία ακτινοθεραπευτικoύ τμήματος, με 2 ακτινοθεραπευτές - ακτινολόγους».

Υπογραμμίζουν, ότι εάν δεν στελεχωθεί άμεσα το μοναδικό Ογκολογικό τμήμα της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, οι ασθενείς θα είναι αναγκασμένοι ακόμη και για τις χημειοθεραπείες τους να επισκέπτονται δομές υγείας που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις, υπενθυμίζουν ότι οι δημόσιες δομές υγείας για τους καρκινοπαθείς είναι ήδη κορεσμένες και δηλώνουν ότι εξαιτίας και της οικονομικής κατάστασης γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η λειτουργία των δομών υγείας στην περιφέρεια για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους καρκινοπαθείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 15:40