Με περίσσια διάθεση και ανυπομονησία, οι 48 φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι δύο καθηγητές τους αναμένεται να «πετάξουν» το βράδυ της Πέμπτης για τη Νέα Υόρκη.

Οι φοιτητές θα παρελάσουν στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, όπου ανήμερα της 25ης Μαρτίου πραγματοποιείται από τις ομογενειακές Ενώσεις η μεγάλη παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της Εθνεγερσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 48 φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών θα συνοδεύονται από δύο μέλη του Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού προσωπικού (ΕΕΔΙΠ) – Αλέξανδρο Μπάτσιο και Δομινίκη Ιωαννίδου – και θα συμμετάσχουν στις τιμητικές πρώτες θέσεις της παρέλασης των ομογενών, πίσω από πανό του ακαδημαϊκού ιδρύματος, φορώντας τις κονκάρδες του πανεπιστημίου, καπελάκια και μπλουζάκια.

«Θα περπατήσουμε, όχι ως τμήμα της βασικής παρέλασης, αλλά ως ομάδα νέων επιστημόνων από την Ελλάδα, στους οποίους στηρίζεται η ελπίδα της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας στους ομογενείς μας, αλλά και να τους τιμήσουμε, επειδή κρατούν ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας στο εξωτερικό» δήλωσε στο zougla radio ο κ. Μπάτσιος.

Η συμμετοχή της ομάδας του Α.Π.Θ. προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιούν κάθε έτος οι τελειόφοιτοι φοιτητές και καλύπτεται εξ ολοκλήρου με προσωπικά τους έξοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης