Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εμπλοκή ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής και τη διακίνηση οπλισμού ανάμεσα στα στελέχη της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης.

Όπως επισημαίνεται σε άρθρο του «Ελεύθερου Τύπου», αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει συλληφθεί αστυνομικός υποδιευθυντής εν ενεργεία, ο οποίος και ανακρινόταν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης και φέρεται να ήταν ο «πασαδόρος» της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Ο άνθρωπος αυτός ήταν μέχρι και πριν από έναν χρόνο διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα της επίμαχης περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο της εφημερίδας ο μέχρι πρότινος διοικητής του συγκεκριμένου ΑΤ φρόντιζε να παραπέμπει όσους κατοίκους της περιοχής ζητούσαν τη συνδρομή της Αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας, στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν ως ένα είδος… πολιτοφυλακής! Επιπλέον, όσοι αλλοδαποί κατέφευγαν στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα για να καταγγείλουν ρατσιστική επίθεση σε βάρους τους, ο πρώην διοικητής φρόντιζε να τους αποθαρρύνει με διάφορες δικαιολογίες. Στην περίπτωση μάλιστα που επέμεναν, τους απειλούσε, λέγοντάς τους πως θα τους συλλάβει.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο μέλη της Χρυσής Αυγής να εκπαιδεύτηκαν στη σκοποβολή σ’ ένα από τα σκοπευτήρια της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης