«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε.», είπε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

 Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική και ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε τον μήνα Οκτώβριο και αναμένεται να τελειώσει τον μήνα Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του.» Και πρόσθεσε ότι « στη Θεσσαλονίκη, την πατήσαμε. Αν δεν ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη.», είπε ο κ. Καπραβέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης