Στη Δικαιοσύνη όσοι παριστάνουν τους γιατρούς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 16:39
Στη Δικαιοσύνη όσοι παριστάνουν τους γιατρούς
Στον εισαγγελέα θα στέλνει στο εξής ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όποιον ασκεί παράνομα ιατρικές πράξεις αντιποιούμενος το ιατρικό επάγγελμα.

Με αφορμή την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς του ΙΣΑ κατά των υπευθύνων καταστήματος οπτικών, που διενεργούν δωρεάν οφθαλμολογικούς ελέγχους, ο ΙΣΑ υπενθυμίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου ως θεματοφύλακος της δημόσιας υγείας και υπευθύνου για την προάσπιση του κύρους του τίτλου του ιατρού και του ιατρικού επαγγέλματος είναι αποφασισμένος να απαντά με μηνυτήρια αναφορά σε οποιονδήποτε επιχειρεί, ή φέρεται να επιχειρεί, μη νόμιμα ιατρικές πράξεις και αντιποίηση του τίτλου του ιατρού».

0 ΙΣΑ υπενθυμίζει ότι για τη νόμιμη άσκηση της ιατρικής και την εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης είτε αφορά πρόληψη, διάγνωση ή θεραπεία, απαιτείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος του ιατρού και αντίστοιχος τίτλος ειδικότητας.

«Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγείλουν κάθε περιστατικό που κατά την άποψή τους συνιστά παράνομη άσκηση ιατρικών πράξεων και αντιποίηση τίτλου του ιατρού» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ.


Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 16:39