Με τη… σκέψη των εξοπλιστικών κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση της Siemens, ο Αντώνης Κάντας, κατηγορούμενος ο ίδιος για τις μίζες από τις «αμαρτωλές» συμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στους τρόπους διακίνησης του μαύρου χρήματος, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως αφού δωροδοκήθηκε αυτός, θα δωροδοκήθηκαν και πολιτικοί.

Καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (1997 – 2002) Αντώνης Κάντας υποστήριξε πως αν εκείνος δεν έπαιρνε τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα αυτές είτε θα επέστρεφαν στην κατασκευάστρια εταιρεία είτε θα παρέμεναν στον αντιπρόσωπο που τα προωθούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μίζες ήταν ενσωματωμένες, όπως είπε ο Αντώνης Κάντας, στο τίμημα των όπλων αφού περιλαμβανόταν και το κόστος προώθησής τους. Συνολικά – όπως επανέλαβε – ο ίδιος είχε λάβει 11,3 εκατ. ευρώ για 11 συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. «Εγώ δεν αποφάσιζα, δεν συμμετείχα σε επιτροπές.Τα χρήματα αυτά μου δόθηκαν για να προχωράει απρόσκοπτα ο φάκελος… να μην τον καθυστερήσω… » είπε ο κ. Κάντας και πρόσθεσε: «Αφού δόθηκαν αυτά τα χρήματα σε μένα ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι πήγαινε σε αυτούς που αποφάσιζαν για την προμήθεια των προγραμμάτων».

Πρόεδρος: Υπήρχαν και πολιτικά πρόσωπα;

Α. Κάντας: Νομίζω πως ναι… Εκτιμώ ότι ο κύριος όγκος τον χρημάτων πήγαινε σε πολιτικά πρόσωπα. Για τον κ. Τσοχατζόπουλο δε γνωρίζω άλλωστε δεν ήμουν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης