Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ελληνική αστυνομία τα στοιχεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται για κλοπές και ληστείες σε βάρος ατόμων που προηγουμένως είχαν προβεί σε αναλήψεις χρημάτων από τραπεζικά καταστήματα.

Η σπείρα που αποτελείται από 7 άτομα, δρούσε σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στα Πετράλωνα και στον Νέο Κόσμο. Η σύλληψή τους είχε γίνεις στις 9 Ιανουαρίου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική ομάδα, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ατόμων για τα οποία γνώριζαν ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, κατόπτευαν τραπεζικά καταστήματα παρακολουθώντας τις κινήσεις πελατών που πραγματοποιούσαν χρηματικές συναλλαγές. Πιο αναλυτικά, ένας εκ των δραστών εισέρχονταν στο υποκατάστημα και προσποιούμενος τον πελάτη στοχοποιούσε άτομα που προέβαιναν σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ακολούθως, αναχωρούσε με το υποψήφιο θύμα του και παράλληλα ειδοποιούσε τους συνεργούς του, δίνοντας τους περιγραφή καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης και κατεύθυνσής του. Στη συνέχεια, οι έτεροι δράστες το εντόπιζαν και το ακολουθούσαν, με τη χρήση οχημάτων, μέχρι του σημείου όπου εξασφάλιζαν ευνοϊκές συνθήκες για την διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα οι δράστες, είτε επιτίθεντο στα θύματα τους στον δρόμο είτε τα αιφνιδίαζαν αφαιρώντας τις τσάντες με τα χρήματα την ώρα που βρίσκονταν στα οχήματα τους είτε εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία παραβίαζαν τα οχήματα τους.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις όπου οι παθόντες αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να προκαλούν τον τραυματισμό τους.

Τέλος, χαρακτηριστικό του οργανωμένου σχεδίου δράσης τους ήταν το γεγονός ότι διέμεναν μόνιμα σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και μετέβαιναν στην Αθήνα για την διάπραξη των εγκλημάτων τους, διαμένοντας σε ξενοδοχεία.

1)  ΣΑΜΑΡΑ Στέλιο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 15-6-1994 στη Βέροια

2) ΝΤΙΝΑ Βασίλειο του Χρήστου και της Θέκλας, γεννηθέντα στις 8-12-1984 στη Φλώρινα

3) ΣΑΜΑΡΑ Τριαντάφυλλο του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 8-11-1987 στη Βέροια

4) ΡΙΣΤΕΜΟΓΛΟΥ-ΡΙΣΤΕΜ Δημήτριο του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 2-3-1980 στο Διδυμότειχο

5) ΡΙΣΤΕΜΟΓΛΟΥ-ΡΙΣΤΕΜ Αλκιβιάδη του Βασίλειου και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 21-12- 1977 στο Άργος

6) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ Θεοφάνη του Θεοδώρου και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 18-5-1990 στα Γιαννιτσά Πέλλας

7) ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Διονύσιο του Ανδρέα και της Ευφροσύνης, γεννηθέντα στις 7-6-1989 στην Κοζάνη

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης