Στη δίνη επιχειρηματικών πιέσεων οι δικαστές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 11:03
Στη δίνη επιχειρηματικών πιέσεων οι δικαστές
Στη δίνη επιχειρηματικών πιέσεων καταγγέλλουν ότι βρίσκονται οι δικαστές, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καλούν το Yπουργείο Δικαιοσύνης να τους προστατεύσει από την προσπάθεια στοχοποίησής τους με αστήρικτες και μεθοδευμένες καταγγελίες.

Σε δελτίο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζεται: «Το τελευταίο διάστημα οι φραστικές επιθέσεις και οι αστήρικτες καταγγελίες με απειλές μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Παρατηρείται, μάλιστα, μια τάση ονομαστικής στοχοποίησης δικαστών, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αντιδικία επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αγώνα επικράτησης που δίνουν μέσα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτόν ασκούν πιέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς ώστε να κρίνουν ευνοϊκά γι’ αυτά.

»Και όσο οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν να εκτελούν ανεπηρέαστοι το συνταγματικό τους καθήκον, τόσο οι επιθέσεις σε βάρος τους εντείνονται. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων και η βιομηχανία εγκλήσεων σε βάρος των δικαστικών λειτουργών αποβαίνει σε βάρος της ουσιαστικής απονομής του δικαίου και άρα του ίδιου του κοινωνικού συμφέροντος.

»Είναι η στιγμή για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας από καταγγελίες που τελικά θα αποδειχθούν αβάσιμες και μεθοδευμένες».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 13:12