Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς οδηγήθηκε σήμερα προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση των υποβρυχίων ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ολιγόωρη απολογία του, εισαγγελέας και ανακριτής του έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή.  Ο Σωτήρης Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις που αποδίδονται και υποστηρίζει ότι το επίμαχο πόσο αποτελεί νόμιμη αμοιβή από σύμβαση που υπέγραψε με την γερμανική HDW -ιδιοκτήτρια τότε των Ναυπηγείων- για το μάνατζμεντ επί 4 χρόνια. Ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να υποστήριξε ότι στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και 25 τοις εκατό επί του τζίρου της γερμανικής εταιρίας, κατασκευάστριας των υποβρυχίων. Υποστηρίζει επίσης ότι τα χρήματα τα έφερε την Ελλάδα από το εξωτερικό όταν τέθηκε σε ισχύ ο ευνοϊκός νόμος Αλογοσκούφη για επαναπατρισμό κεφαλαίων και πως ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ.

Φέρεται επίσης να ισχυρίστηκε ότι κατ’ απαίτηση της εργοδότριας γερμανικής εταιρείας συνεστήθη από αυτόν μία άλλη εταιρία για την καταβολή των αμοιβών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο Σάββατο απολογείται ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, που συνελήφθη την ίδια μέρα με τον κ. Εμμανουήλ.

Διαβάστε επίσης:

Nέες συλλήψεις για τις μίζες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014, 12:37

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης