Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ακόμη ένας από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση των «θαλασσοδανείων» του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Πρόκειται για τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Alapis, Γιάννη Παπαβασιλείου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη και του αρμόδιου εισαγγελέα. Φέρεται ως ένας από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του Λαυρεντιάδη καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της σε βάρος του δικογραφίας, συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό του σπασίματος της Alapis, σε επιμέρους εταιρικά κομμάτια προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοτελής δανειοδότησή τους από την Proton Bank με επισφαλείς όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό, κατά τις Αρχές, είναι το email που βρέθηκε με αποστολέα ήδη κρατούμενο μεγαλοστέλεχος και τότε μέλος του ΔΣ της τράπεζας προς τον κ.Παπαβασιλείου που με έκδηλη αγωνία φέρεται να του λέει: «Έχουν έρθει από την Τράπεζα της Ελλάδος και τρώμε πολύ βρίσιμο». «Αντέχετε;», φέρεται να απαντά ο κατηγορούμενος. Εκείνες τις ημέρες είχαν αρχίσει, σύμφωνα με την κατηγορία, οι εκροές χρημάτων προς τις εταιρίες.

Εναντίον του είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης η ανακρίτρια, μετά τα νέα επιβαρυντικά για αυτόν στοιχεία που προέκυψαν από την απολογία του επίσης κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Μπαλλή, ο οποίος εμφανιζόμενος στο ανακριτικό γραφείο μαζί με το δικηγόρο του μίλησε για το ρόλο του Γ. Παπαβασιλείου στην υπόθεση των δανειοδοτήσεων που έλαβαν οι εταιρείες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας βρισκόταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που είχε πάρει δάνεια από την Proton Bank «έδειξε» προς την πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζοντας πως εκείνος αποφάσιζε για τον τρόπο με τον οποίο θα διοχετεύονταν τα χρήματα και εκείνος τα διαχειριζόταν, εμφανίζοντας εαυτόν ως «αχυράνθρωπο», τον οποίο χρησιμοποιούσε ο κ. Λαυρεντιαδης για να εισπράττει εκείνος τα δάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπαβασιλείου αρνήθηκε κάθε σχέση με την υπόθεση και επέμεινε μέχρι τέλους πως δεν ευσταθούν οι κατηγορίες σε βάρος του.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης