Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι επτά κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά από μία μαραθώνια απολογία, η οποία ξεκίνησε το πρωί το Σαββάτου.

Μετά από μία διαδικασία που κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 20 ώρες, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν γύρω στις 4:30 το πρωί της Κυριακής από το δικαστικό μέγαρο στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους και οι επτά υποστήριξαν ότι δεν ήταν εκείνοι που οργάνωσαν εξ αρχής την απαγωγή του επιχειρηματία, αλλά ενεπλάκησαν στη συνέχεια. Κάποιοι από τους κατηγορούμενους ισχυρίστηκαν ότι πίσω από τον βασικό καμβά της απαγωγής, κρύβονται άτομα τα οποία δεν μπορούν να αποκαλύψουν.

Τουλάχιστον δύο ήταν οι κατηγορούμενοι που απάντησαν στην ανακρίτρια πως δεν μπορούν να αποκαλύψουν τον εγκέφαλο της απαγωγής, γιατί φοβούνται ότι κινδυνεύει η ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ανάμεσα στους πρώτους που απολογήθηκαν ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων (οι εγκαταστάσεις της οποίας αποτελούσαν το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων), ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη φρουρού του 53χρονου επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στο Ρέθυμνο (ο οποίος εξαρχής αρνείται κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια απολογήθηκαν ο 23χρονος αγρότης από τα Σφακιά και ο 46χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο, ενώ τέλος ενώπιον των ανακριτικών αρχών βρέθηκαν ο μεσίτης που ενέπλεξε στην υπόθεση την ανήλικη κόρη του και ο 45χρονος ακτιβιστής του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου.

Σημειωτέον ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, ενώ η 16χρονη που επίσης φαίνεται να είχε εμπλακεί στην υπόθεση, έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η Αστυνομία αναζητεί άλλα οκτώ άτομα, για τα οποία μέσα από τη δικογραφία και τις παρακολουθήσεις προκύπτουν ενδείξεις πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: neakriti.gr
Φωτογραφίες: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης