Σφίγγει ο κλοιός για τους πρωταγωνιστές της δυσώδους υπόθεσης του NOOR1, οι οποίοι παρέμεναν μέχρι σήμερα στο σκοτάδι, καθώς για πρώτη φορά η εισαγγελική έρευνα φαίνεται να οδηγείται στα ίχνη των ενόχων όλων των εγκληματικών πράξεων που συνδέονται με το φορτίο του θανάτου.

Το καθεστώς σιωπής που τύλιξε το ναρκόπλοιο, κρατώντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοσχήμονες εμπλεκομένους, έχει αρχίσει να σπάει υπό την πίεση της Δικαιοσύνης. Η άπελπις προσπάθεια των πρωταγωνιστών να απομακρύνουν από την έρευνα την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ειρήνη Τζίβα, με αλλεπάλληλες αιτήσεις εξαίρεσης, μόνο πρόσκαιρα οφέλη τούς προσέφερε, αφού τελικά έπεσε στο κενό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σε πείσμα της καλοστημένης επιχείρησης για την εκπαραθύρωσή της από τη μεγάλη έρευνα, η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα δείχνει ωστόσο αποφασισμένη να προχωρήσει και να μην καμφθεί από τα πολλαπλά εμπόδια που συναντά στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Στην εκπνοή της θητείας της στην Εισαγγελία Πειραιά, λίγες ημέρες πριν παρουσιαστεί στη νέα της θέση στην Καλαμάτα, η κα Τζίβα καλεί ήδη τους πρώτους μάρτυρες, οι οποίοι από σήμερα, Τρίτη, θα αρχίσουν να παρουσιάζονται ενώπιόν της για να μιλήσουν με στοιχεία και αποδείξεις για τις κακουργηματικές πράξεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής λειτουργού.

Η περίεργη συμπεριφορά των μαρτύρων

Οι ειδοποιήσεις από την Εισαγγελία Πειραιά προς τους Μπαϊρακτάρη (δικηγόρο – συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη και αποστολέα χρηματικού ποσού προς εταιρεία του ισοβίτη Γιαννουσάκη στον Περσικό), Ηλία Τσακίρη (ασφαλιστή και αποστολέα εμβάσματος προς εταιρεία Γιαννουσάκη) αλλά και τον Νίκο Συντυχάκη, άμεσο συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, στέλεχος του Ομίλου του εφοπλιστή και κομιστή αδήλωτου ποσού 620.000 ευρώ που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχουν σταλεί από την εισαγγελέα Τζίβα από την 9η Αυγούστου. Πρώτος ήταν να παρουσιαστεί ο Νίκος Συντυχάκης, όστις διά δικηγόρου του ενημέρωσε πως «βρίσκεται σε διακοπές». Προφανώς, η απάντηση της Εισαγγελίας ήταν σκληρότερη του αναμενομένου. Όσον αφορά τον δικηγόρο Ευάγγελο Μπαϊρακτάρη, σημειώνεται πως έχει αρκετό καιρό να δώσει σημεία ζωής. Από επιχειρηματικούς κύκλους του Πειραιά αναφέρεται πως αυτή η «περίεργη, αν όχι προσβλητική, συμπεριφορά των μαρτύρων προς την Εισαγγελία υποδηλώνει τη βεβαιότητα που διατηρούν οι πάσης φύσεως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ”NOOR1” πως βρίσκονται στο απυρόβλητο».Με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση που θα δώσει ως μάρτυρας την Παρασκευή ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital, εταιρείας συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, και το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου ο Ηλίας Τσακίρης, ενώ άγνωστο παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, δικηγόρος και συνεργάτης του εφοπλιστή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι κύκλοι, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο μεγάλο λιμάνι, σημειώνουν ότι οι παραπάνω μάρτυρες διακατέχονται από την πεποίθηση πως «έχουν καθαρίσει» και πως ουδείς είναι σε θέση να τους «ακουμπήσει». Πρωτόγνωρα πράγματα δηλαδή, τα οποία υποδηλώνουν νοοτροπία «κλειστού συστήματος παραεξουσίας» που παραπέμπει σε άλλα επίπεδα. Θυμίζει, δηλαδή, συμπεριφορές συστήματος μαφίας. Όλα τα παραπάνω τα αντιλαμβάνεται η Εισαγγελία και, ως φαίνεται, ενεργεί δεόντως. Σε οποιαδήποτε ωστόσο περίπτωση, τα χρονικά περιθώρια που διαθέτουν οι τρεις προαναφερόμενοι είναι πλέον πολύ συγκεκριμένα, αφού έχουν λάβει παρατάσεις που δεν δύνανται να υπερβούν. Κοντός ψαλμός αλληλούια, δηλαδή.

Το ρολόι μετρά ανάποδα

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και είναι πλέον θέμα χρόνου να ανοίξουν τα στόματα τα οποία μέχρι τώρα έμεναν κλειστά και να ενωθούν τα τελευταία κομμάτια του παζλ που φανέρωσε η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών του πλοίου NOOR 1.

 
Η μετάθεση της εισαγγελέως κας Τζίβα στην Καλαμάτα, η οποία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να γίνει με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, στις 17 Σεπτεμβρίου, δεν γλυτώνει από τις ποινικές ευθύνες τους εμπλεκομένους. Η ώρα που θα βρεθούν κατηγορούμενοι πλησιάζει και αυτό καθίσταται αντιληπτό σε όλους.

 Τα δικονομικά τεχνάσματα που χρησιμοποιήθηκαν δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν την εισαγγελέα, η οποία παρέμεινε στο γραφείο της όλο το καλοκαίρι, πάνω από φακέλους και στοιχεία, δίνοντας έναν τιτάνιο αγώνα για να φτάσει στο τέλος τη δαιδαλώδη αυτή υπόθεση και να καταλογιστούν επιτέλους οι ποινικές ευθύνες, οι οποίες, όπως όλα έδειχναν, ήταν καταδικασμένες να μείνουν στα… αζήτητα.

Αυτές οι μαρτυρικές καταθέσεις εκτιμάται από δικαστικούς κύκλους ότι θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, αφού στην πραγματικότητα αποτελούν ένα μόνο βήμα πριν από την αποστολή των κλήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης κακουργηματικών πράξεων.

Οι ατιμώρητες έως τώρα κακουργηματικές πράξεις του λαθρεμπορίου πετρελαίου και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, με τεχνικές μαφίας, αποτελούν μερικά από τα εγκλήματα που αναζητεί η έρευνα της εισαγγελέως. Με φόντο άλλοτε το μακρινό… Ντουμπάι και άλλοτε τις διαδρομές των καυσίμων ή των εκατομμυρίων ευρώ που έμπαιναν στη χώρα μας, με βαλίτσες από το αεροδρόμιο, αναμένεται να κινηθούν οι πρώτες μαρτυρικές καταθέσεις που θα πάρει σήμερα, Τρίτη, και την Παρασκευή η εισαγγελική λειτουργός από συνεργάτες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση που θα δώσει ως μάρτυρας την Παρασκευή ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital, εταιρείας συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, και το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου ο Ηλίας Τσακίρης, ενώ άγνωστο παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, δικηγόρος και συνεργάτης του εφοπλιστή. Αν, δηλαδή, θα εμφανιστεί στο εισαγγελικό γραφείο για να καταθέσει μετά την κλήση που του έχει αποσταλεί από τις αρχές Αυγούστου, χωρίς, όπως προαναφέρθηκε, από τότε είτε ο ίδιος είτε δικηγόρος του να δώσει σημείο ζωής!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης