Τηρώντας απαρέγκλιτα τη γραμμή της άγνοιας, οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους, λίγο πριν διακοπεί η δική για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής λόγω καλοκαιριού. 

Ο τελευταίος από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους στη συγκεκριμένη υπόθεση επαναλαμβάνοντας συνέχεια πως δεν ξέρει και δε θυμάται ακολούθησε ακριβώς την ίδια αρνητική στάση με τους υπόλοιπους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αριστοτέλης Χρυσαφίτης απολογούμενος ισχυρίστηκε πως έπεσε… από τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι ο Γ. Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Π. Φύσσα. Ήταν καλός οικογενειάρχης, είπε, όπως και όλοι οι υπόλοιποι στην οργάνωση.

Για τον λόγο αυτό απέδωσε πολιτικές σκοπιμότητες στην υπόθεση που έφερε και τον ίδιο στη φυλακή και στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 
Κατηγορούμενος: Προφυλακίστηκα λόγω πολιτικής σκοπιμότητας. Αν δεν ήταν το πολιτικό ζήτημα δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα

Πρόεδρος: Ποιό ζήτημα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενος: Οι διώξεις όλων αυτών των ανθρώπων. Μιλάμε για ανθρώπους οικογενειάρχες, με αρχές, τίμιους. Είναι καλοί άνθρωποι, βοηθούσαν. Δεν είναι σε καμία περίπτωση εγκληματίες. Δεν θα ήμουν εγώ στο χώρο αν ήταν. Δεν έκαναν κάτι κακό.

Πρ: Από την άλλη υπάρχει μία ανθρωποκτονία… στη δικογραφία εκτός από τον ένα που έδωσε τις μαχαιριές, φαίνεται πως υπήρχε στο σημείο ικανός αριθμός ανθρώπων και με την παρουσία τους είχαν συμμετοχή.

Κατηγ: Σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσα…

Πρ: Επειδή λέτε για τους υπόλοιπους ότι είναι οικογενειάρχες.. Παίρνετε θέση και για άλλους…

Κατηγ: Γνώριζα ότι είναι καλοί άνθρωποι και οικογενειάρχες.

Πάρεδρος: Ακόμα και ο Ρουπακιάς;

Κατηγ: Σε καμία περίπτωση δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό, έπεσα από τα σύννεφα, δεν τον ήξερα καλά, αλλά δεν το περίμενα… 

Ο Αριστοτέλης Χρυσαφίτης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον κύκλο των τηλεφωνημάτων που έγιναν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, είπε πως είναι άνθρωπος κοινωνικός. 
Κατηγορούμενος: Είμαι κοινωνικό άτομο και μίλησα με πολλά άτομα εκείνο το βράδυ. Δεχόμουνα από παντού τηλέφωνα» ανέφερε.

Ο Αρ. Χρυσαφίτης υποστήριξε ότι οι κλήσεις που δέχθηκε δεν είχαν καμία σχέση με τη δολοφονία, αλλά με τους συγκατηγορούμενούς του μιλούσε περί ανέμων και υδάτων, με πάρεδρο να επισημαίνει: «παρά τις απανωτές κλήσεις που δέχεστε όλο το βράδυ, το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας δεν δέχεται και δεν κάνει καμία κλήση». Όσο για τους κλήσεις που έκανε από τηλέφωνα φιλικών του προσώπων, ανέφερε ότι δεν είχε μονάδες στο δικό του κινητό, ενώ αρκετές φορές που έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την απολογία του στην ανάκριση, απέδωσε ευθύνες στην εφέτη ανακρίτρια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε το δικαστήριο στο τηλεφώνημα που έκανε στις 00:53 -μία ώρα μετά τη δολοφονία- ο Αρ. Χρυσαφίτης μέσω τρίτου κινητού τηλεφώνου, προς τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γ. Πατέλη.

Πρ: Και οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις είναι κάπως…

Κατηγ: Το καταλαβαίνω. Εγώ μίλαγα απλά στο τηλέφωνο… βρέθηκα από τα θρανία του σχολείου σε ένα κελί φυλακής. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προσπάθησα να δείξω ότι δεν πείραξα κανέναν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.

Κατηγ: Εγώ ξέρω ότι διασκέδαζα και βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή. Χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου. Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει κανέναν άνθρωπο

Πρ: Όταν βγήκατε, προσπαθήσατε να μάθετε τί είχε συμβεί;

Κατηγ: Ήμουν πολύ απογοητευμένος.
Καταστράφηκε η ζωή μου. Επιχείρησα να μάθω. Συνάντησα άτομα, ρωτούσα «τι έχει  γίνει;» και όλοι έλεγαν «δεν ξέρω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης