Με 35 λεπτά καθυστέρηση έφτασε στις 19.02 η Ολυμπιακή Φλόγα στη Λαμία από τον Βόλο. Την Τρίτη, έκτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, η Φλόγα που θα διανυκτερεύσει στη Λαμία θα αναχωρήσει την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 10.00 το πρωί, συνεχίζοντας το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη όπου και θα διανυκτερεύσει.

Στην είσοδο της πόλης έγινε η υποδοχή της Φλόγας με εννέα λαμπαδηδρόμους να την μεταφέρουν μέχρι την πλατεία Ελευθερίας, την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είχε οργανωθεί η επίσημη τελετή υποδοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Χατζηπαυλίδης, πρωταθλητής Ευρώπης σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης, ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος που άναψε το βωμό στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χορευτικά συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων της Λαμίας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

«Η Λαμία υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα της Δικαιοσύνης, του Αγώνα, της Ελευθερίας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού» υπογράμμισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος της Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, για να συμπληρώσει πως «υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή Φλόγα στη Λαμία, περιοχή Μύθων και Πολιτισμού, περιοχή των Αμφικτιονιών, των Θερμοπυλών, του Διάκου, της ιστορικής συνέχειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Αμφικτιονική ιδέα που γεννήθηκε στην περιοχή, σημειώνοντας με έμφαση πως «η Αμφικτιονική ιδέα είναι ο τρόπος συμβίωσης φυλών και λαών, η απάντηση του Πολιτισμού στη βαρβαρότητα, η επιβολή του μυαλού πάνω στο ένστικτο που εκφράστηκε με τη δημιουργία της πρώτης, της αρχαιότερης Αμφικτιονίας».

Ο κ. Κούτρας εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα ιστορικά χαρακτηριστικά της λαμπαδηδρομίας, η οποία τερματίζεται στις 17 του μήνα, οπότε και η Φλόγα θα αναχωρήσει για το Λονδίνο. Σημείωσε με έμφαση ότι «για όλη αυτή τη διοργάνωση δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού λαού», υπογραμμίζοντας τα μηνύματα που μεταφέρει η Ολυμπιακή Φλόγα από πόλη σε πόλη.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από lamiareport.gr, ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης