Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του δακτυλίου της Λάρισας, όπως διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Στον κυκλικό κόμβο της οδού Αεροδρομίου, στη συμβολή της με την Καράγιωργα, ο περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ κ. Μιχάλη Σακελλάρη και τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Βασίλη Μανδηλά και στελέχη της Περιφέρειας, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις λεπτομέρειες στον τρόπο κίνησης των λεωφορείων στον κόμβο και να συζητήσουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ΚΤΕΛ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τα έργα του δακτυλίου της Λάρισας (οδών Σανδράκη και Καράγιωργα) προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ικανοποιητική απορρόφηση. Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 36,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δίνουν ανάσα στο κυκλοφοριακό της Λάρισας και αναβαθμίζουν τον τρόπο μετακίνησης των πολιτών, με ασφάλεια και άνεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη εφαρμογής του έργου έρχεται από παλιά και χρίζει επικαιροποίησης, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα ώστε να εξασφαλιστεί και η ασφαλής διάβαση των πεζών. Ακόμα συνεργαζόμαστε με το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ έτσι ώστε να είναι καλύτερη η μετακίνηση των λεωφορείων και τον τροχοφόρων. Ας μην λησμονούμε ότι στο σημείο αυτό δημιουργείται ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος στην Ελλάδα και πρόκειται για ένα εγχείρημα όπου εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Γι’ αυτό και η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις θέσεις εργασία που δημιουργούν μεγάλα έργα όπως αυτό, καθώς και στα κοινοτικά κονδύλια, που «ρίχνουν» στην τοπική οικονομία. Επιπλέον σημείωσε ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα πρέπει να αποπληρώσει τις απαλλοτριώσεις στο ύψος του παλιού μηχανολογικού ούτως ώστε η κατασκευάστρια εταιρεία να μπορέσει να συνεχίσει το έργο και να παραδοθεί προς χρήση στους Λαρισαίους.

Στην επίσκεψη στο έργο τον περιφερειάρχη συνόδευαν ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Στάμος Διαμαντάς και η προϊσταμένη κα. Σταυρούλα Καρρά, το στέλεχος κα Αγγελική Βενέτη καθώς και ο ανάδοχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης