Στη λαχαναγορά του Ρέντη σήμερα οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 10:38
Στη λαχαναγορά του Ρέντη σήμερα οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών
Αποκλεισμό της κεντρικής λαχαναγορά του Ρέντη προγραμματίζουν στις 11:00 οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο τους.

Αύριο το πρωί αναμένεται να μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους σε καταναλωτές, σε ορισμένες περιοχές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, «να γίνει αντιληπτό από όλους πως οι αγρότες πωλητές των λαϊκών αγορών δεν εγκαταλείπουν το συνάνθρωπο αλλά τον στηρίζουν».Οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έχουν δηλώσει αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα. Οι απεργοί της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και θα καταθέσουν τις θέσεις τους στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα οποία υπάρχει διαφωνία είναι:


Οι θέσεις των πωλητών των λαϊκών αγορών θα καθορίζονται με δημόσια κλήρωση.

Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων.

Προβλέπεται σαφής χωροταξικός διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων και διαμορφώνονται πλέον δύο ξεχωριστά τμήματα στις λαϊκές αγορές.Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις σε όλες τις κατηγορίες των παραπτωμάτων και προβλέπονται ποινικές κυρώσεις.

Για παράδειγμα προβλέπεται τρίμηνη φυλάκιση για διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. Επίσης τρίμηνη φυλάκιση για απασχόληση μη ασφαλισμένου εργαζομένου και φυλάκιση ενός έτους για πώληση χωρίς άδεια.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 10:45