Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο ο 7χρονος, που χτυπήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από ακυβέρνητη λέμβο στην παραλία Λιμανάκι στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Το άτυχο παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στην ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Εντατικολόγο του Νοσοκομείου Παίδων του Ρίο, το παιδί έπαιζε αμέριμνο στην παραλία, μαζί με την μητέρα του και την κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ταχύπλοο σκάφος δοκίμαζαν τρία άτομα, ηλικίας 19, 22 και 30 ετών, προκειμένου να το αγοράσουν, αλλά προσάραξε σε βραχώδες σημείο.

Στην προσπάθειά τους να το ξεκολλήσουν δύο εξ αυτών, ο 19χρονος και ο 30χρνος, είχαν κατέβει από το σκάφος και στο χειριστήριο παρέμεινε ο 22χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταχύπλοο ξεκόλλησε, όμως, κατά δήλωσή τους, η μηχανή κόλλησε, ο χειριστής έχασε τον έλεγχο του σκάφους κι έπεσε στη θάλασσα και το ταχύπλοο κατευθύνθηκε ακυβέρνητο στην αμμουδιά, όπου χτύπησε το άτυχο αγοράκι, που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα, 20 μέτρα από την ακτή.

«Δέκα λεπτά αργότερα κατέφτασε το λιμενικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 7χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου του νησιού. Οι γιατροί έκριναν όμως πως η κατάσταση του παιδιού είναι ιδιαίτερα σοβαρή και έτσι μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής στην Πάτρα», δήλωσε ο Γιώργος Γκιώνης αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου όπου και συνελήφθη, ενώ από την τοπική Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 19χρονος και ο 30χρονος.

Ερευνάται πως είχαν νοικιάσει την βάρκα καθώς κανείς δεν είχε άδεια χειριστού ταχύπλοου σκάφους.

Πηγή: tempo24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης