Στη Ρόδο οι συγγενείς των προσφύγων που πνίγηκαν στο Φαρμακονήσι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 21:40
Στη Ρόδο οι συγγενείς των προσφύγων που πνίγηκαν στο Φαρμακονήσι
Στην αναγνώριση των 34 προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους στο Φαρμακονήσι την Κυριακή, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά, θα προχωρήσουν συγγενείς τους, το πρωί της Πέμπτης, στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Οι συγγενείς των προσφύγων κατέφθασαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Ρόδο με πλοίο από τη Λέρο, με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία ανέλαβε τα έξοδα για την μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των προσφύγων.

Στο λιμάνι της Ρόδου βρέθηκαν για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες ο αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμωνας Ζαννετίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη και Χρήστος Ευστρατίου, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός κ.κ. Βασιλάκη και Βορεινάκη, εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μαζί με δύο διερμηνείς Αραβόφωνους και ψυχολόγους.

Επίσης στη Ρόδο κατέφθασαν χθες Τρίτη από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δύο συγγενείς προσφύγων για να συμπαρασταθούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Συνολικά στη Ρόδο από την Λέρο μετέβησαν 47 άτομα οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης θα συμμετάσχουν στην διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, με την βοήθεια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Στο μεταξύ, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω προσήχθησαν προκειμένου να τους απαγγελθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος οι πέντε Σύροι και οι δύο Πακιστανοί που φέρονται ως οι διακινητές - χειριστές του ιστιοφόρου σκάφους που βυθίστηκε την Κυριακή.

Και οι επτά ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 21:40