Στη Σαμοθράκη το Σαββατοκύριακο ο Άκερμαν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 15:58
Στη Σαμοθράκη το Σαββατοκύριακο ο Άκερμαν
Στη Σαμοθράκη θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο ο πρώην επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε στρογγυλή τράπεζα το Σάββατο με θέμα «Η πράξη είναι προτιμότερη από τη θεωρία».

Συνομιλητές του θα είναι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος, ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιος Παυλίδης, ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας και ο επιχειρηματίας Ν. Δημοσθένους.

Η ατζέντα της συζήτησης, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, περιλαμβάνει τις θεματικές της ανάπτυξης και της χρηματοδότησης, των υποδομών, του πολιτισμού και του τουρισμού για το νησί της Σαμοθράκης.

Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής με τίτλο «Οι νύμφες της Αρσινόης» από την εταιρεία AdT («Arsinoe de Thrace»), που θα παρουσιάσει δημιουργίες της εμπνευσμένες από την ιστορία της Σαμοθράκης και ιδίως από το σπουδαίο άγαλμα της Νίκης και από τη Βασίλισσα Αρσινόη της Θράκης.

Την επίδειξη θα παρουσιάσει η αρχαιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, γενική γραμματέας των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, που θεσμοθετήθηκαν πριν από 11 χρόνια από τον κληρικό του Βατικανού και καθηγητή Νομικής Don Bruno Lima κι έχουν σκοπό τη διάδοση του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, της φιλίας των εθνών και των ανθρώπινων αξιών. Μάλιστα, ο ιδρυτής του θεσμού θα είναι επίσης παρών στη Σαμοθράκη, όπως και ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και η σολίστ Ζωή Τηγανούρια.

Η συζήτηση και η επίδειξη πραγματοποιούνται υπό την ομπρέλα των εκδηλώσεων με τίτλο «Η δύναμη της πίστης», που διοργανώνει η Arsinoe de Thrace, υπό την αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και με τη συμμετοχή των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca.

Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής θα γίνει τελετή τιμητικής διάκρισης του Γιόζεφ Άκερμαν από τον Δήμο Σαμοθράκης.

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 15:58