Στη Βουλή, ως όφειλε, διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί στη Βόρειο Ελλάδα για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport-Slentel. Η μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβληθεί από πολίτη στρέφεται σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για παράβαση διατάξεων του Συντάγματος.

Ο μηνυτής επικαλούμενος μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο Ελληνικός λαός και μάλιστα με κακοβουλία και ιδιοτέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τις αιτιάσεις του περί της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, υποστηρίζει ότι αυτή έγινε με «ευτελές τίμημα», με δεδομένη την αυξανόμενη κάθε χρόνο ροή τουριστών στη χώρα μας, παραβιάζοντας παραβιάζει τόσο τις επιταγές του Συντάγματος (άρθρο 106) για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, όσο και τις διατάξεις εκείνες του Ποινικού Κώδικα (άρθρο151 Π.Κ.) για την κατάχρηση πληρεξουσιότητας όταν το κράτος ζημιώνεται από εκπρόσωπό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης