Στη χώρα της μεταφέρθηκε η 18χρονη που εισέπνευσε «αέριο γέλιο» στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 16:39
Στη χώρα της μεταφέρθηκε η 18χρονη που εισέπνευσε «αέριο γέλιο» στην Κρήτη
Στη χώρα της μεταφέρθηκε σήμερα η 18χρονη κοπέλα από τη Μεγάλη Βρετανία που τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά από εισπνοή αερίου του γέλιου και κατανάλωση αλκοόλ. Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του το ΠΑΓΝΗ, η Βρετανίδα νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ από τις 11 Ιουλίου μέχρι και σήμερα οπότε και ταξίδεψε για τη χώρα της. Υπενθυμίζεται ότι η 18χρονη διαγνώσθηκε με καθολικό οίδημα στον εγκέφαλο. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ αναφέρονται τα εξής:

«Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου, οπότε και αεροδιακομίσθει για την χώρα της.

Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό».

Πηγή:ekriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 16:39