Την κόλαση έζησαν επί πέντε μήνες ανήλικα παιδιά από το Ιράν, αλλά και οι γονείς τους, στα χέρια αδίστακτων, που εκμεταλλεύονταν την ανάγκη τους για μία αξιοπρεπή διαβίωση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ομόνοιας και συνελήφθησαν δύο Ιρανοί, ηλικίας 43 και 24 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία των Ιρανών μεταναστών, σύμφωνα με την οποία έπεσαν θύματα παράνομης παρακράτησης από ομάδα ομοεθνών τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες οργάνωσαν τη μεταφορά των αλλοδαπών από το Ιράν, μέσω Κωνσταντινούπολης, στην Ελλάδα με την υπόσχεση να τους προωθήσουν σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι χρηματικής αμοιβής 36.000 ευρώ.

Κατά την άφιξή τους στην Αθήνα τους μετέφεραν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο τους κράτησαν έγκλειστους παρά τη θέλησή τους, για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, βιαιοπραγώντας επανειλημμένα σε βάρος τους και ιδιαίτερα στα ανήλικα παιδιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απελευθέρωσή τους οι μετανάστες πήγαν αμέσως στο Τμήμα Ασφάλειας Ομονοίας και κατήγγειλαν τα συμβάντα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης