Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας με τον Δήμαρχο της Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο .

Τη συνάντηση ζήτησαν οι αλληλέγγυοι προκειμένου να ενημερωθούν για τη σχεδιαζόμενη δομή φιλοξενίας προσφύγων σε χώρο στρατοπέδου του Δήμου Στυλίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας είναι αντίθετη με τον εγκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα ή κλειστά κέντρα διαβίωσης.

« Ο πολιτισμός μας, η δημοκρατία και οι διεθνείς συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβάλλουν τη δημιουργία δομών που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και πλήρη ελευθερία κινήσεων στους πρόσφυγες. Επίσης θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των παιδιών και τη φοίτησή τους στη Δημόσια Εκπαίδευση όπως γίνεται και για τα παιδιά των άλλων αλλοδαπών που έρχονται στη χώρα μας».

Παράλληλα δηλώνουν ότι στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες κάθε δομής καθώς και στους άστεγους συμπολίτες μας και ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το συντονισμό των δράσεων της τοπικής κοινωνίας στην κατεύθυνση διασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και σεβασμού των δικαιωμάτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης