Ελκυστική τουριστικά φαίνεται να είναι η Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, 14:40
Ελκυστική τουριστικά φαίνεται να είναι η Ελλάδα
Στην 29η θέση βρίσκεται η Ελλάδα στον πίνακα με τις χώρες που διαθέτουν το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, σε σύνολο 139 χωρών.

Πρόκειται για την τέταρτη έκθεση που κυκλοφόρησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, για τον τουριστικό κλάδο για το 2011 και βαθμολογεί 139 χώρες του κόσμου με βάση 60 δείκτες, μεταξύ των οποίων το ρυθμιστικό πλαίσιο, η ασφάλεια, η υγεία, οι υποδομές, οι τιμές, ο πολιτισμός, η προστασία του περιβάλλοντας και τα μέσα μεταφοράς. Πρώτη κατατάσσεται η Ελβετία, με δεύτερη τη Γερμανία και τρίτη τη Γαλλία, που διαθέτουν το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου. Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας συμπληρώνουν η Αυστρία, Σουηδία, Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία και Σιγκαπούρη. Η Κύπρος βρίσκεται στην 24η θέση.

Από άλλες γειτονικές χώρες η Πορτογαλία καταλαμβάνει την 18η, η Μάλτα την 26η, η Ιταλία την 27η, η Κροατία την 34η,, η Βουλγαρία την 48η και η Τουρκία την 50η θέση. Οι παραδοσιακοί προορισμοί της Βορείου Αφρικής, όπως η Τυνησία και η Αίγυπτος, υποχωρούν στην κατάταξη ελλείψει ανάπτυξης αλλά και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, που εκτιμάται ότι θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο τουριστικός κλάδος παγκοσμίως ανακάμπτει αργά από την οικονομική κρίση, προσβλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία στο μέλλον και αναζητεί νέες και καινοτόμες ιδέες για την επιτυχή ανάπτυξή του. Εντωμεταξύ, η εφημερίδα Tribune de Geneve της Γενεύης δημοσιεύει σήμερα επιστολή αναγνώστριας με τίτλο «Ας επιστρέψουμε στην Ελλάδα», η οποία καλεί τους Ελβετούς να κινητοποιηθούν επισκεπτόμενοι την «καταπληκτική» Ελλάδα, με τις υπέροχες αρχαιότητες, ακτές και γεύσεις της, προκειμένου να σωθεί η χώρα «από την εκατόμβη».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, 14:41