Με την… άδεια του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, θα ταξιδέψει στην Αθήνα για λόγους υγείας ο ηγούμενος Εφραίμ.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας επέτρεψε στον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου να μεταβεί από το Άγιον Όρος στην Αθήνα όπου πρόκειται να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νοσηλεία του αναμένεται να διαρκέσει πέντε ημέρες και στη συνέχεια ο ηγούμενος Εφραίμ θα επιστρέψει στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου, όπου είναι υποχρεωμένος να διαμένει. Και αυτό γιατί, ανάμεσα στους αυστηρότατους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί για την αποφυλάκισή του, περιλαμβάνεται και ο περιορισμός του στις εγκαταστάσεις της Μονής. Παράλληλα, έχει απαγορευτεί η έξοδός του από τη χώρα, ενώ έχει υποχρεωθεί να καταβάλει εγγυοδοσία 300.000 ευρώ και να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα.

Ο ηγούμενος Εφραίμ που φέρεται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση των ανταλλαγών των επίμαχων εκτάσεων ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου, παρέμεινε στη φυλακή περίπου 3 μήνες, Τελικά, όμως, το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισής του, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Π. Ματζούνη, με το σκεπτικό ότι ο χρόνος του εγκλεισμού του στη φυλακή ήταν αρκετός για να τον συνετίσει, αφού άλλωστε «δεν είναι στοιχείο της προσωπικότητάς του η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων, ενώ όσες τέλεσε συνδέονταν αποκλειστικά και μόνο με τις διεκδικήσεις των επίμαχων ακινήτων από τη Μονή Βατοπεδίου».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης