Την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, στο Άγιο Όρος, επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία της «Αθωνιάδας» και υπογράμμισε το διαχρονικό ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το έργο και την εκπαιδευτική προσφορά της και εξέφρασε, μεταξύ άλλων και την ελπίδα στο μέλλον να ευοδοθεί και το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία για πρώτη χρονιά του σχολείου στην Ίμβρο, με τέσσερεις μαθητές, ευχόμενος του χρόνου να έχει περισσότερους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, στην Αθωνιάδα παραδόθηκαν το πρωί φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες της σχολής και των μονών από τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Αθηνών και δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, προερχόμενα από το ιατρείο κοινωνικής αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής» της αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σκοπό την υποστήριξη χρονίως πασχόντων ανασφάλιστων μοναχών. Ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε το έργο των δύο φορέων και τόνισε ότι η προσφερόμενη βοήθεια είναι καίριας σημασίας για τους πάσχοντες γέροντες μοναχούς.

Το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε στις Καρυές και με τον Ουκρανό πρέσβη, Βλαντιμίρ Σκουρόφ, μετά από αίτημα του τελευταίου, ο οποίος του δώρισε ένα αντίγραφο του αρχαιότερου ευαγγελίου της πατρίδας του.

Το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τη μονή Κουτλουμουσίου, το ιατρείο των Καρυών, τα κελιά του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Νικολάου, ενώ το μεσημέρι με ολιγομελή συνοδεία μετέβη οδικώς στον Αντιάθωνα σε υψόμετρο 1060 μέτρων για να αγναντέψει το πανέμορφο τοπίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης