Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν σήμερα οι 25 εκ των 33 μεταλλωρύχων της Χιλής, οι οποίοι βρίσκονται από χθες στη χώρα μας.

Ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, αφού καλωσόρισε τους μεταλλωρύχους στην Ελλάδα, στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν τους είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Τις ημέρες που περάσατε εγκλωβισμένοι στο ορυχείο ήταν σαν να βλέπουμε συμπατριώτες μας και όταν σας είδαμε να βγαίνετε ζωντανοί με το χαμόγελο στα χείλη, όλοι καταλάβαμε τι σημαίνει να κρατά κανείς την πίστη του ζωντανή. Μας γεμίσατε χαρά, ελπίδα και σιγουριά ότι κάθε δυσκολία, όσο απελπιστική κι αν μοιάζει τη στιγμή που την περνάς, μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν υπάρχει πίστη, αλληλεγγύη και η πεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία”.

Καταλήγοντας, τόνισε: “Στην Ελλάδα θα είστε πάντα ευπρόσδεκτοι γιατί ο δικός μας τόπος είναι και δικός σας τόπος”.

Ο Βενιαμίν της ομάδας των ”33”, ο 20χρονος Ντίμι Σάντσεθ, δήλωσε: “Πάντα είχα πίστη στο Θεό ότι θα έβγαινα ζωντανός”, και επισήμανε ότι ο τρόμος ήταν το κύριο συναίσθημα που βίωσε τις ημέρες του εγκλωβισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κάρμεν Ιμπάνιεζ, πρέσβης της Χιλής στην Ελλάδα, ευχαρίστησε τον κ. Γερουλάνο και τον πρόεδρο της ΕΛΜΙΝ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ μοίρασε δώρα στους μεταλλωρύχους εκ μέρους του προέδρου της Χιλής.

“Μέχρι στιγμής τα περνάμε καταπληκτικά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Χιλιανών μεταλλωρύχων, Λουίς Καγιεγίγιος, και αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, δώρισε από μία σημαία υπογεγραμμένη από όλους τους συναδέλφους του στον κ. Βαρδινογιάννη, τον κ. Γερουλάνο και την κ. Ιμπάνιεζ.

Δείτε φωτό:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης