Τις πύλες της κλειστής φυλακής της Αλικαρνασσού περνούν σήμερα δύο εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα Ηρακλείου ο Απόστολος Πετράκης και ο Μανόλης Σκαρλάτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σκαρλάτος ήταν και κατά το παρελθόν τρόφιμος στην Αλικαρνασσό, ενώ για τον Πετράκη είναι η πρώτη φορά που θα περάσει την πόρτα της φυλακής του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο Σκαρλάτος είχε έρθει για πρώτη φορά στην Αλικαρνασσό στις 10 Ιουλίου του 2003 και παρέμεινε μέχρι τις 23 Ιουνίου του 2004, οπότε και οδηγήθηκε στην αγροτική φυλακή στην Αγιά Χανίων.

Στην Αλικαρνασσό επέστρεψε και πάλι στις 28 Ιουλίου του 2010 ως υπόδικος για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 28 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στη φυλακή του Κορυδαλλού, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία είχε κατηγορηθεί.

Σύμφωνα με κύκλους της φυλακής Αλικαρνασσού, «η συμπεριφορά του, όσο διάστημα ήταν στο Ηράκλειο, ήταν υποδειγματική και ουδέποτε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα».

Η μεταγωγή τους αναμένεται να γίνει υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Πριν από λίγες εβδομάδες, έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε τον 38χρονο Απόστολο Πετράκη από το Ρέθυμνο σε συνολική ποινή κάθειρξης 24,5 ετών για την απαγωγή του εφοπλιστή.

Ο 32χρονος Μανόλης Σκαρλάτος από την Αγία Γαλήνη αθωώθηκε για την αρπαγή του εφοπλιστή, ωστόσο κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, που είναι και η ανώτατη που προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης