Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο Θωμάς Λιακουνάκος - Τι απαντά ο ίδιος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, 11:52
Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο Θωμάς Λιακουνάκος - Τι απαντά ο ίδιος
Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας για υπόθεση καταβολής μίζας ύψους 1,6 εκατ. ευρώ προς τους Άκη Τζοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο από offshore εταιρεία (Interaction) η οποία φέρεται να του ανήκει.Ο επιχειρηματίας ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η σύλληψή του ήρθε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων για υπόθεση με εξοπλιστικά προγράμματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Άκης Τσοχατζόπουλος και Ιωάννης Σμπώκος έχουν ήδη καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος, αφορά στην αγορά ειδικών πολεμικών αεροσκαφών από την εταιρεία Ericson, την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος, εμπλέκεται και σε άλλα δύο ζητήματα με προμήθειες οπλικών συστημάτων, που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών: την αγορά των γερμανικών αρμάτων Leopard και τον λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο.


Λιακουνάκος: Δεν έχω δωροδοκήσει κανέναν κρατικό αξιωματούχο

Μετά την προθεσμία που έλαβε προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν έχει δωροδοκήσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Λιακουνάκου έχει ως εξής:

Προκαλεί εύλογη εντύπωση, το γεγονός ότι επελέγη αυτή η «πρακτική» βεβιασμένης «απολογίας μου», καθόσον:

α) ‘Ήμουν πάντοτε, αποδεδειγμένα, στη διάθεση των δικαστικών αρχών.
β) Δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής, σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως, η οποιαδήποτε ποινική δίωξη.
γ) Δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο.
δ) Όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα.

Προφανώς, εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών.

Πηγή φωτό - βίντεο: Eurokinissi/ Αλέξανδρος Ζωντανός

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, 15:15