Δριμεία επίθεση τόσο κατά του εκπροσώπου της ΝΔ, όσο και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εξαπέλυσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαντώντας στις επικριτικές δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας υπενθυμίζει στον «νεόκοπο», όπως αναφέρει, κ. Μιχελάκη, ότι δεν εκπροσωπεί κάποιο Μ.Μ.Ε. αλλά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «που έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση Καραμανλή, της οποίας υπήρξε μέλος ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, διόγκωσε το χρέος, διασπάθισε το δημόσιο χρήμα και επιβάρυνε το Δημόσιο προσλαμβάνοντας χιλιάδες «ημετέρους» από τα παράθυρα», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατηγορούν επίσης τη ΝΔ ότι επιτίθεται σε ορισμένες ομάδες εργαζομένων με ευκολία, στοχοποιώντας όσους τις εκπροσωπούν, ενώ την ίδια στιγμή «χαϊδεύει τα αυτιά κάποιων άλλων».

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πτοούνται από τις επιθέσεις που δέχονται από ορισμένα πολιτικά κόμματα, που για το μόνο που νοιάζονται είναι οι μικροκομματικές τους σκοπιμότητες και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων», τονίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και η κ. Μπακογιάννη είχε δηλώσει το Σάββατο ότι «ο κ. Μπαλασόπουλος οδηγεί μια ολόκληρη κοινωνία να είναι απέναντι σε εργαζόμενους, σε σκληρά εργαζόμενους, όπως είναι και αυτοί του δήμου της Αθήνας».

Απαντώντας στις αιχμές της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει με δηκτικό ύφος ότι η κ. Μπακογιάννη δεν έχει οικονομικά προβλήματα, «αφού φρόντισαν γι’ αυτό οι χορηγοί της και οι κοινωνικές σχέσεις της ιδίας και της οικογένειάς της, όπως αυτή με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens».

«Τα ανταλλάγματα όμως τα πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός πανάκριβα. Έχει ακόμη το θράσος η κ. Μπακογιάννη να εμφανίζεται ως σωτήρας του έθνους, όταν η ίδια και μέλη της οικογένειας της πρωταγωνίστησαν στην καταστροφή αυτής της χώρας», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

«Προκαλεί δε αίσθηση το έντονο ενδιαφέρον της για την καθαριότητα σε σημείο να αναρωτιέται κανείς; Μήπως προωθεί επιχειρηματικά συμφέροντα «φίλων» που εμπλέκονται στην αποκομιδή των απορριμμάτων;», διερωτάται.

Όσον αφορά τις προσωπικές αιχμές της κ. Μπακογιάννη κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας, υπενθυμίζει ότι ο κ. Μπαλασόπουλος δουλεύει από το 1983 και «δεν παρίστανε ποτέ τον σύμβουλο, όπως μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, απομυζώντας το Δημόσιο».

«Ο αγώνας είναι κοινός, η αλληλεγγύη και η ενότητα, προϋποθέσεις για την επιτυχία του και κανείς και από κανέναν δεν υποκινείται. Οι λέξεις αυτές μάλλον είναι άγνωστες στην κ. Μπακογιάννη, η οποία μίλησε για τους δικούς της εργαζόμενους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είναι σαφές ότι η κ. Μπακογιάννη ενδιαφέρεται γι’ αυτούς που χρόνια τώρα ως Δήμαρχος Αθηναίων, ως Υπουργός και ως πολιτικός έχει βολέψει», συνεχίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να «ατσαλώσουν» τον αγώνα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης