Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου, έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δημήτρης Κουφοντινας,για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο προς το παρόν η ζωή του, επειδή παρουσίασαν προβλήματα αρρυθμίας οι ηλεκτροκαταλύτες του οργανισμού του, μετά από την πολυήμερη απεργία πείνας που εξακολουθεί να τηρεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, αφού ολοκληρωθούν οι εργαστηριακοι έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες το δικηγορικό γραφείο της Ιωάννας Κούρτοβικ, το οποίο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει, πως από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας (2/ 5) έχει χάσει 12,5 κιλά και παρουσιάζει «γενικευμένη αδυναμία», ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για νεφρική ανεπάρκεια.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προς ενημέρωση,   σας  κοινοποιούμε την ιατρική γνωμάτευση που εκδόθηκε,  με αίτηση της οικογένειας , από το  Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου   και από τον  επιβλέποντα παθολόγο ιατρό  κ. Χαράλαμπο Μάνδρο ,  σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως προκύπτει από αυτήν,   ο απεργός έχει απολέσει  μέχρι  σήμερα 12,5 κιλά, -περίπου  αντιστοιχεί   σε απώλεια βάρους  ενός κιλού σε κάθε  μέρα  απεργίας πείνας- και συνολικά το 15% του βάρους του,  και παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση,  σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης.

Επιπλέον σύμφωνα με την ενημέρωση  της οικογένειας από τον επιβλέποντα νεφρολόγο, παρουσιάζει υπεροξέωση , δηλαδή αυξημένη παρουσία οξέος  στο αίμα και πτώση του Ph,  εξέλιξη  που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπαρκείας  και συναφών  βλαβών που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμες.

Σημειώνουμε ότι από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση την οποία αρνείται ο  απεργός και ως προς  την οποία,  οι υπεύθυνοι  γιατροί  του νοσοκομείου  θεωρούν ότι κωλύονται να εφαρμόσουν ενάντια στην θέλησή του ( η σχετική πρακτική θεωρείται, όπως είναι γνωστό ,  βασανιστήριο).

Εξάλλου, με δεδομένο το αδιέξοδο που δημιουργεί η επιδείνωση  της κατάστασης και  οι περιορισμοί του νομικού πλαισίου, η μόνη δυνατότητα για να εμποδισθεί μια αποτρεπτέα εξέλιξη των πραγμάτων, είναι να   προχωρήσει  το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην νομοθετική  τροποποίηση των διατάξεων εκείνων  του  σωφρονιστικού νόμου  που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις, στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα  κρατουμένους  που δικαιούνται σε αυτά  και εκθέτοντας τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σε πιέσεις, για λήψη αποφάσεων σκοπιμότητας και όχι ουσίας:                                                                                               

Στην κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, για την οποία το κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί σε προηγούμενα στάδια, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης