Από το γραφείο της Επιτροπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποχώρησε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μαζί με τους συνεργάστες του και πέντε αδέσποτα του Καταφυγίου που επρόκειτο να… δωρήσει στην Επίτροπο ως μορφή διαμαρτυρίας για τη μη υπογραφή του εντάλματος για την αγορά ζωοτροφών.

«Θα της κάνει δώρο τα αδέσποτα για να τα ταΐζει, από τη στιγμή που δεν υπογράφει το ένταλμα για τις ζωοτροφές», έλεγαν χθες συνεργάτες του δημάρχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την προσπάθεια του να εισέλθει στο χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο της Επιτρόπου συνάντησε κλειστές πόρτες αφού η ίδια είχε κλειδωθεί στο εσωτερικό του.
Ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες του δημάρχου και ένας σύντομος διάλογος όπου η Επίτροπος χαρακτήρισε “ανεπίτρεπτες” τις ενέργειες του κ. Μπέου και τον ίδιο να προσθέτει πως “Ανεπίτρεπτο είναι να μην υπογράφετε το ένταλμα για τις ζωοτροφές. Πάρτε εσείς πέντε σκυλιά να πάρω εγώ άλλα 15”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή του εντάλματος «κόλλησε», επειδή εκκρεμεί ένσταση του δημοτικού συμβούλου των Δρόμων Συνεργασίας, Αλ. Δούρα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Όπως είναι γνωστό, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η προμήθεια ζωοτροφών για τη σίτιση περίπου 300 σκύλων με το ποσό των 30.000 ευρώ που αφορά το διάστημα έως και τέλος του 2015. Οι ζωοτροφές θα χορηγηθούν στο καταφύγιο του Δήμου, στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 50 σκύλοι, καθώς και για τη διατροφή περίπου 250 αδέσποτων ενήλικων σκύλων, για τα οποία σύμφωνα με το Νόμο είναι υπεύθυνος ο Δήμος. Οι ανάγκες υπολογίστηκαν σε 2.042 σακιά (περίπου 40.844 κιλά) κροκέτα συντήρησης για τα 50 ενήλικα σκυλιά του καταφυγίου και 250 αδέσποτα του Δήμου συνολικά έως 31/12/2015. Ωστόσο, ο Δήμος Βόλου, προς το παρών βρίσκεται με τα χέρια δεμένα. Τα αποθέματα ζωοτροφών εξαντλούνται και όσο εκκρεμεί η ένταση δεν μπορεί να προχωρήσει σε προμήθεια.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μπέος δήλωσε: «Αναγνωρίζω ότι κάπου η Επίτροπος έχει ένα δίκιο, καθώς οι Νόμοι και οι διατάξεις της δένουν τα χέρια. Να μην ξεχνάμε όμως ότι είναι αυτοί οι Νόμοι που κατάντησαν εδώ τη χώρα μας, στη φτώχια, την εξαθλίωση, τη διαφθορά και τα σκάνδαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα ήρθα εδώ για να εκφράσω την αγανάκτησή μου, καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Έγινε ένας διαγωνισμός για την περισυλλογή αδέσποτων, καλώς ή κακώς τον πήρε ένας ιδιώτης που επί 4,5 μήνες μένει απλήρωτος, γιατί πότε ο Πατσιαντάς και πότε ο Δούρας, κάνουν ενστάσεις. Γι αυτό έφερα κι εγώ τα σκυλιά, να υιοθετήσει μερικά η Επίτροπος, να πάρουν και αυτοί, να πάρω καμιά δεκαριά κι εγώ μήπως έτσι λυθεί το πρόβλημα.

Τελικά συζητήσαμε με την Επίτροπο, θα φέρουμε μια τροποποίηση τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση.

Είναι ντροπή και ο κόσμος δίκαια διαμαρτύρεται. Αντί να συνεργαζόμαστε για την πόλη, έχουμε τους Πανευρωπαϊκούς του Μπάσκετ, ακολουθεί το παγκόσμιο του πόλο γυναικών, έχουμε και τους Πατσιαντάδες και το Δούρα να κάνουν αυτά που κάνουν. Αυτοί οι άνθρωποι μισούν την πόλη μας»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης