Φωτογραφίες-Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 61χρονος που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 6χρονη κόρη του στην Αγία Βαρβάρα, σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη. Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη ενώπιον του ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος αναμένεται να επικαλεστεί, ενώπιον του ανακριτή, μειωμένο καταλογισμό λόγω της φαρμακευτικής αγωγής την οποία λαμβάνει ως απόρροια ψυχολογικών προβλημάτων

Σύμφωνα με τον έναν εκ των συνηγόρων του, Βασίλη Φασσέα, ο 61χρονος κατέθεσε αίτημα να εξεταστεί από νευρολόγο ψυχίατρο, καθώς -όπως λέει- έχει αυτοκτονικές τάσεις και επί σειρά ετών λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος αναμένεται να επικαλεστεί στην απολογία του μειωμένο καταλογισμό λόγω της φαρμακευτικής αγωγής την οποία λαμβάνει ως απόρροια ψυχολογικών προβλημάτων. Ο 61χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως ο θάνατος της κόρης του επήλθε όταν την πίεσε με δύναμη στο στήθος του, γιατί διαμαρτυρόταν πως δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. 

Το πτώμα του παιδιού εντοπίστηκε σε κάδο απορριμμάτων, 200 μέτρα από το σπίτι της. Ο συλληφθείς είναι συνταξιούχος αστυνομικός και ήταν αυτός που υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου πέταξε το άψυχο κορμί της κόρης του. Σε μια προσπάθεια να καλύψει, μάλιστα, το έγκλημα, σκηνοθέτησε μία διάρρηξη στο σπίτι, αφαιρώντας πολύτιμα τιμαλφή της γυναίκας του και ανακατεύοντας πράγματα σε χώρους της κατοικίας. Πληροφορίες ανέφεραν πως μέσα στη σακούλα σκουπιδιών που βρέθηκε το άψυχο κορμάκι της 6χρονης εντοπίστηκε και μια κόκκινη κουβέρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του παιδιού, δεν έχει μπει ακόμη στη δικογραφία.

Ο συλληφθείς είχε παντρευτεί για δεύτερη φορά. Έχει δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Όταν σημειώθηκε το έγκλημα, η δεύτερη σύζυγός του βρισκόταν στο νοσοκομείο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Μαρτυρίες στο zougla.gr

Αυτόπτες μάρτυρες- γείτονες στην περιοχή, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν πως ο πατέρας είχε μεταβεί το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της γιαγιάς, όπου βρίσκονταν τα δύο παιδιά της οικογένειας και τα πήρε, με την πρόφαση ότι θα τα μετέφερε το επόμενο πρωί στο σχολείο τους.
Την ίδια ώρα, μάρτυρας είπε στο zougla.gr ότι δυο περίπου ώρες πριν εντοπιστεί το πτώμα της μικρής, ο ίδιος είχε βγει βόλτα με το σκυλί του το οποίο «στάθηκε στον κάδο (σ.σ. όπου εντοπίστηκε η μικρή)» για αρκετή ώρα.

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr:

Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της 6χρονης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης