Στην εισαγγελία Διαφθοράς οι καταγγελίες για τη φαρμακευτική Novartis Hellas

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 17:50
Στην εισαγγελία Διαφθοράς οι καταγγελίες για τη φαρμακευτική Novartis Hellas
Στα χέρια της Εισαγγελίας Διαφθοράς βρίσκονται οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παράνομες μεθόδους και χρηματισμούς δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική Novartis Hellas με σκοπό τη βελτίωση της θέσης της στην ελληνική αγορά.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δμητρίου διαβίβασε στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου τα δημοσιεύματα του Τύπου που της είχαν αποσταλεί χθες από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο πρώην υπάλληλοι της Novartis στην Ελλάδα κατήγγειλαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προσκομμίζοντας δεκάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.Οι καταγγελίες τους σχετίζονται ακόμη και με δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρίας προκειμένου να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, αμοιβές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα. Επίσης κάνουν λόγο για πληρωμές σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) από τη Novartis προκειμένου να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα οι αποφάσεις των οποίων δεν ευνοούσαν την εταιρία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 18:00