Ενόψει καλοκαιριού φορείς όπως η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας κάνουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας Παναγιώτης Αρσονιάδης, υποστηρίζει ότι οι δήμοι θα πρέπει να δεχτούν ότι το πλήγμα από το παραεμπόριο είναι μεγάλο πρωτίστως για αυτούς -από την στιγμή που δεν τους καταβάλλονται δημοτικά τέλη ούτε από αυτούς που ασχολούνται με το παραεμπόριο ούτε από τους νομοταγείς επαγγελματίες, λόγω οικονομικής ζημίας που υφίστανται-.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι φέτος θα σκληρύνει την τακτική του, καθώς όπως δήλωσε, «Όποιος δήμος τολμήσει αυτή την χρονιά να μην ασχοληθεί με το θέμα του παραεμπορίου θα καταγγελθεί στην Εισαγγελία Καβάλας, και από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.»

Σε ερώτηση, μάλιστα, για το κατά πόσο μπορούν οι δήμοι να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο από την στιγμή που, όπως δηλώνουν κατ’επανάληψη, δεν διαθέτουν το απαραίτητο ανθρώπινο προσωπικό (κάτι που έχει ειπωθεί πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια) ο κ. Αρσονιάδης ήταν ακόμα πιο καυστικός, επισημαίνοντας ότι «Όταν υπάρχουν έλεγχοι και πιστοποιούνται παραβάσεις στους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα, εκεί υπάρχουν άτομα. Όταν πρέπει να ελέγξουμε τους παράνομους, εκεί δεν έχουμε άτομα;»

Από την άλλη ο εμπορικός Σύλλογος Καβάλας διαμηνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για την εθνικότητα όσων ασχολούνται με το παραεμπόριο. Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ωστόσο, κινείται και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν λαθρέμπορο, ανεξαρτήτως εθνικότητας και απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στο λαθρεμπόριο και να στηρίξουν την τοπική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πηγή: KavalaPress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης